Rólunk írták

IX. Kanizsai Bútornapok (2006 tavasz) | X. Kanizsai Bútornapok (2006 ősz) | XI. Kanizsai Bútornapok (2007 tavasz) | XII. Kanizsai Bútornapok (2008 tavasz) | XIV. Kanizsai Bútornapok (2010 tavasz)| XV. Kanizsai Bútornapok (2011 tavasz)| XVI. Kanizsai Bútornapok (2012 tavasz)

<<-Előző | Következő->>

Kanizsai Bútornapok: stílus és minőség találkozása


A klasszikus irányzattól, a minimal stílusig számos kereskedő mutatja be kínálatát a pénteken, az NTE-csarnokban nyíló 14. Kanizsai Bútornapok lakberendezési kiállítás és vásár alkalmából.

Az 1995-ben megalakult Faipari Szakosztály Egyesület a bútorszakma népszerűsítése érdekében először még nyolc évvel ezelőtt 2002 tavaszán rendezett hasonló seregszemlét. Az azt követő néhány évben ősszel is a nagyközönség elé álltak, hogy a trendek folyamatos változásáról tájékoztassák a nagyközönséget.
- A szakosztály ugyan maroknyi csapattal jött létre, ám jelenleg 32 faipari gyártó cégek vezetői vagy tulajdonosai alkotják, de az ajtónk mindenki előtt nyitva áll - így Hohl László a Faipari Szakosztály Egyesület elnöke. - Szeretnénk nyitni a fiatal, dinamikus, új ötletekkel rendelkező szakemberek felé is, akik hozzánk hasonlóan magas színvonalat képviselnek a bútorszakmában.
A Hohl László még hozzátette: a kiállítás népszerűségét jól mutatja, hogy a jól bevált bútorcsaládok mellett a legújabb trendek is teret kapnak a bemutatkozásra. A kanizsai szakember leginkább a klasszikus, az egy életre szóló, s tömör bükkfából készülő, míves bútorok mellett tette le a voksát. Ezek magas minőségüknek köszönhetően kiszolgálják a tulajdonosukat.




A magas minőségre természetesen a szakosztály többi tagja is törekszik, így a kárpitos vállalkozást irányító Horváth Ferenc is.
- A lakberendezési kiállításon és vásáron részt venni mostanra egyértelműen presztízskérdés lett - fogalmazott Horváth Ferenc. - Rendszerint a tartós ülőbútorainkat, s a teljesen új fejlesztéseket ismerhetik meg az ügyfelek. Ezek mindegyike a trendi dizájnunk szerint készültek, melyek anyagukban, felépítésükben és küllemükben is a megbízhatóságot tükrözik.
Az üzletember ugyanakkor elmondta: bízik benne, hogy a gazdasági válság bútoriparra gyakorolt kedvezőtlen hatása az év második felében csillapodik. Az ügyfeleknek érezniük kell, hogy mellettük állunk, hisz mindenki igyekszik a legújabb trendekkel előrukkolni.
Egy másik, szintén a kárpitos munkákat is végző cég vezetője, Angyalosi Sándor szerint is kizárólag a frissességre és az állandó megújulásra kívácsiak a vásárlók.
- Tapasztalatunk szerint most a modern, s praktikus 3-2-1-es variálható ülőgarnitúrákat keresi a vevő - folytatta Angyalosi Sándor. - A bőr borítás némiképp háttérbe szorult, helyette inkább a magas minőségű szövetek kerültek az előtérbe.
Bútorokkal és a lakberendéssel is foglalkozó, Róka Tibor inkább az egyediség hangsúlyozását látja járható útnak.
- A fiatalok között még mindig a minimál stílus a közkedvelt - mondta Róka Tibor. - Az egyszerű, légies, ám mégis elegáns bútorok a virágkorukat élik. A színek variációja számos új lehetőséget nyitott a bútorpiacon. Konyha-, nappali-, szoba-, és még a fürdőszobabútorok terén is a legmodernebb irányzatokra kapják fel a fejüket a fiatalabb generáció képviselői. Sőt mi több: ma már a nyílászárók terén is érvényesülnek az elsőre ugyan meglepő, ám rendkívül dizájnos megoldások.
Hohl László: A divat múlandó, a bútorok viszont olykor évekig is a szoba díszei lehetnek. Ettől függetlenül a fantázia, az ötletesség, a praktikum pontos összehangolása fontos feladatunk. Unicum lehet a piacon egy új bútorcsalád megjelenése, mely lábakon áll, s alulról megvilágítva úgy tűnik, mintha a fényben állna.

 


megjelent: Zalai Hirlap

2010-03