Rólunk írták

IX. Kanizsai Bútornapok (2006 tavasz) | X. Kanizsai Bútornapok (2006 ősz) | XI. Kanizsai Bútornapok (2007 tavasz) | XII. Kanizsai Bútornapok (2008 tavasz) | XIV. Kanizsai Bútornapok (2010 tavasz)| XV. Kanizsai Bútornapok (2011 tavasz)| XVI. Kanizsai Bútornapok (2012 tavasz)

Reklám, népszerűsítés, piacszerzés

Szerdától a hét végégig várta az érdeklődőket a Faipari Szakosztály által szervezett tavaszi bútor-kiállítás a MÁV NTE csarnokában. A korábbi évek során hagyományossá vált börzén az eddig már megismert kiállítókon kívül vendégek is bemutatkoztak.

— Mennyiben volt más ez a most zárult kiállítás elődeihez képest, csak a korábban már megismert vállalkozások új termékeit láthatták az érdeklődők, vagy voltak vendégek is?

— A Faipari Szakosztályt tíz gyártócég képviselte, termékeik között volt lakószobabútor, háló-szoba-berendezés, konyhabútor, ülőgarnitúra, franciaágy, heverő, kertibútor és üvegbútor is. Vendégkiállítóink is voltak, öt - eddig itt be nem mutatott - kanizsai vállalkozás színesítette a már korábban megszokott kínálatot. Kiállított termékeik között volt kovácsoltvasból készült berendezési tárgyak, de a látogatók láthattak szőnyegeket, fűz, - rattanbútorokat, kerámiákat, virágkompozíciókat, kisgépeket is. Összességében elmondható, hogy jelen-létük gazdagította a kiállítást, az általuk teremtett hangulat pedig a lakberendezési jelleget hangsúlyozta - mondja a kiállításról Hohl László, a kezdeményezés fő szervezője, a Faipari Szakosztály elnöke.

— Milyen új termékekkel, termékcsaládokkal, különlegességekkel találkozhattak az érdeklődők

— A kárpitos termékek tekintetében mind a stílus, mind a színek a modern formavilág jellemzőit tükrözték, természetesen a klasszikus modellek mellőzése nélkül. Lakó- és hálószobabútorok tekintetében a nemes alapanyagból, tehát fából készült termékek jellemezték a kiállítók munkáit, a moderntől a klasszikus megjelenésig egyaránt, igényes formavilággal és minőséggel, amely a látogatók elégedettségét és tetszését is méltán elnyerte.

— Mi volt, illetve volt-e különleges eseménye, rendezvénye az idei programnak?

— A kiállítás különleges eseménye volt a péntek este megrendezett kiállítói vacsora. Ennek keretében került sor a zsűri által díjazott termékek és legszebb stand ünnepélyes díjazása, és a kiállítás szakmai értékelése.

— Milyen elismerések átadására került sor?

— A "Legjobb asztalosipari terméket" az R.M.P. Bt. nyerte el modern konyhájával, amely minimál-stílusban készült. Bordó magasfényű frontjával, és a korszerű, beépített konyhai gépekkel felszerelve méltán nyerte el a zsűri bizalmát, és a díjat is. A "Legjobb kárpitos termék" díját a Kanizsa Kárpit KFT. "Lapaz" bőr kanapéja kapta, amely az olasz trendhez hasonló megjelenésben, lágy ülőfelülettel és támlával rendelkező kanapé. A "Legszebb stand" lakó- és hálószobabútoraik megjelenésével és a stand igényes miliőjének megteremtésével.

— Kérem, értékelje a most zárult programot?

— Összességében egy sikeres programot zártunk, mind a szakma, mind a közönség nyertese volt a kiállításnak. Számunkra, a kiállítók számára is nagyon fontos volt a megjelenés, a közönséggel való megismerkedés, kapcsolattartás. A rendez-vényt a bútorkereskedők és a nagyközönség is szép számban látogatta. Teljesen pontos összegzést az idő rövidsége miatt nem tudunk közölni, de a látogatottság, a kitöltött tombolaszelvények mennyisége alapján a 2006.őszi kiállítást jelentősen meghaladta. A rendezvényt vasárnap este tombolasorsolás zárta, amelyen 25 felajánlott terméket sorsoltak ki a kiállítók és a Qattro Mobili bútorszalon termékei közül. A rendezők sajnálatára egyetlen szerencsés nyertes sem volt jelen a sorsoláson. Nyereményeiket kiértesítés útján már átvették a felajánlóktól.


2007-03